CLUB

De vzw K. Stade Leuven T.C. is één van de oudste tennisclubs van België. De club werd opgericht in 1903 en is daarmee de eerste tennisclub van Vlaams-Brabant. Eeuwenoud maar springlevend, want met meer dan 1.100 leden is ‘Stade Leuven’ een bruisende club met een professionele tennisschool voor alle leeftijden. De club heeft 10 gravelvelden (7 indoor) en is gelegen in het sportieve hart van Leuven, naast het voetbalstadion van OHL en op een boogscheut van het ‘Sportkot’.

Tennisschool: gevestigde waarde in Leuven

De tennisschool van K. Stade Leuven T.C. streeft naar een kwalitatieve jeugdopleiding voor zowel de allerjongsten als de competitiespelers. De focus ligt daarbij vooral op plezier, balvaardigheid, technieken en motorische vaardigheden. In een later stadium wordt de klemtoon verlegd naar tennisvaardigheid, verbetering van de techniek en spelsituaties. Voor wie competitiegericht is, volgen nadien de competitietrainingen. Hierin wordt intensiever en krachtiger getraind, het tactische inzicht wordt aangescherpt en er wordt on court aan de conditie en preventie gewerkt. 

Toptennis en recreatie: een perfecte match

K. Stade Leuven T.C. is de voorbije jaren niet weg te denken uit de hoogste nationale interclubcompetities, met zowel jeugd-, heren- als damesploegen. Ook op gewestelijk niveau wordt er sterk gepresteerd in de interclubranking. Wil je regelmatig een tenniswedstrijd spelen? Check zeker onze agenda met onze jaarlijkse winter- en zomertornooien. Ben je een recreatieve speler? Dan ben je altijd welkom om een balletje te komen slaan met je tennisvrienden en achteraf af te zakken naar onze bar of zomerterras. Gezelligheid troef!

R-tennis en VE-tennis voor personen met een beperking

K. Stade Leuven T.C. gaat ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit de weg. Personen met een motorische, verstandelijke, visuele of auditieve beperking zijn welkom op onze club. Wij hebben aangepaste faciliteiten (kleedkamers, toegang tot de velden, sanitair) en gediplomeerde trainers voor G-tennis. Hiermee heeft de club als eerste in de regio een volledig uitgebouwd aanbod voor zowel de beginnende als de competitieve rolstoeltennisser. 

K. Stade Leuven T.C., voor iedereen met een hart voor tennis!

Benieuwd wie er in ons bestuur zit? Klik hier >>

Wens je onze statuten door te nemen? Klik hier >> 

Vertrouwenspersoon & grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag komt voor in tal van geledingen van de maatschappij. Bijgevolg kan dit zich ook in de tennissport voordoen. Het is duidelijk: ongewenste intimiteiten, maar ook geweld, vandalisme, racisme en pesten worden niet getolereerd, zowel binnen onze federatiewerking als op clubniveau. Ook matchfixing, (party-) drugs en doping en kunnen we als niet-getolereerd gedrag aan deze lijst toevoegen. 

Om de integriteit van onze sport te behartigen en te bewaken heeft Tennis Vlaanderen naast de sportieve reglementen nu ook gedragscodes. Ook als bestuur van K. Stade Leuven T.C. hechten wij veel waarde aan een goede sfeer binnen onze vereniging. Onze leden moeten zich thuis voelen op de club en om dat zo te houden willen we aandacht schenken aan dit moeilijke onderwerp.

K. Stade Leuven T.C. heeft een vertrouwenspersoon aangesteld die in eerste instantie fungeert als klankbord. Soms kan dat een informele oplossing zijn, waarbij een vertrouwenspersoon eventueel bemiddelt. Bij meer extreme vormen van ongewenst gedrag kan een formele oplossing meer voor de hand liggen.

De vertrouwenspersoon, Mark Scheepmans, is te bereiken via het mailadres mark.scheepmans@stadeleuventennis.be. Geef in de mail aan op welke manier u wilt dat er contact met u wordt opgenomen.


CLUB

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x