CLUB

De vzw K. Stade Leuven T.C. is één van de oudste tennisclubs van België. De club werd opgericht in 1903 en is daarmee de eerste tennisclub van Vlaams-Brabant. Eeuwenoud maar springlevend, want met meer dan 1.100 leden is ‘Stade Leuven’ een bruisende club met een professionele tennisschool voor alle leeftijden. De club heeft 9 gravelvelden (6 indoor) en is gelegen in het sportieve hart van Leuven, naast het voetbalstadion van OHL en op een boogscheut van het ‘Sportkot’.

Tennisschool: gevestigde waarde in Leuven

De tennisschool van K. Stade Leuven T.C. streeft naar een kwalitatieve jeugdopleiding voor zowel de allerjongsten als de competitiespelers. De focus ligt daarbij vooral op plezier, balvaardigheid, technieken en motorische vaardigheden. In een later stadium wordt de klemtoon verlegd naar tennisvaardigheid, verbetering van de techniek en spelsituaties. Voor wie competitiegericht is, volgen nadien de competitietrainingen. Hierin wordt intensiever en krachtiger getraind, het tactische inzicht wordt aangescherpt en er wordt on court aan de conditie en preventie gewerkt. 

Toptennis en recreatie: een perfecte match

K. Stade Leuven T.C. is de voorbije jaren niet weg te denken uit de hoogste nationale interclubcompetities, met zowel jeugd-, heren- als damesploegen. Ook op gewestelijk niveau wordt er sterk gepresteerd in de interclubranking. Wil je regelmatig een tenniswedstrijd spelen? Check zeker onze agenda met onze jaarlijkse winter- en zomertornooien. Ben je een recreatieve speler? Dan ben je altijd welkom om een balletje te komen slaan met je tennisvrienden en achteraf af te zakken naar onze bar of zomerterras. Gezelligheid troef!

R-tennis en VE-tennis voor personen met een beperking

K. Stade Leuven T.C. gaat ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit de weg. Personen met een motorische, verstandelijke, visuele of auditieve beperking zijn welkom op onze club. Wij hebben aangepaste faciliteiten (kleedkamers, toegang tot de velden, sanitair) en gediplomeerde trainers voor G-tennis. Hiermee heeft de club als eerste in de regio een volledig uitgebouwd aanbod voor zowel de beginnende als de competitieve rolstoeltennisser. 

K. Stade Leuven T.C., voor iedereen met een hart voor tennis!

Benieuwd wie er in ons bestuur zit? Klik hier >>

CLUB

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x