LIDMAATSCHAP EN/OF TERREINRESERVATIE

Tennisveld reserveren in Leuven? Welkom!

Tennisclub K. Stade Leuven T.C. is sinds 1903 een verborgen sportparel in de groene rand van Leuven. Met meer dan 1.100 leden, 10 gravelvelden en een gezellige bar met overdekt terras is deze eeuwenoude familieclub springlevend. Wil je een tennisveld huren om een balletje te komen slaan? Wanneer jouw lidmaatschap bij Tennis Vlaanderen in orde is, ben je welkom om te komen spelen met jouw tennisvrienden. K. Stade Leuven T.C. is ook uitgerust voor rolstoeltennis en voor personen met een beperking.

Ik wil lid worden van K. Stade Leuven T.C.

Was je nog nooit lid van K. Stade Leuven T.C. of een andere tennisclub via Tennis Vlaanderen? Dan is de eerste stap om je als nieuw lid te registreren bij Tennis Vlaanderen.

  • Surf naar www.tennisvlaanderen.be
  • Kies bovenaan rechts in de navigatie ‘Zoek => Club’
  • Vul het clubnummer ‘7001’ in en druk ‘zoeken’
  • Klik op ‘K. Stade Leuven T.C.’. Je krijgt een overzicht van de tarieven.
  • Scroll naar onder en kies ‘abonnement aanvragen’
  • Vul je persoonlijke gegevens in
  • Selecteer ‘Opslaan’
  • Je ontvangt een mail met de bevestiging en een betaalverzoek
  • Na betaling ontvang je je lidnummer en wachtwoord 

TIP: Je kan je abonnement ook aanvragen via de app van Tennis Vlaanderen. Bekijk hier de instructievideo: 


De tarieven voor het lidmaatschap zijn afhankelijk van de leeftijd en het aantal gezinsleden dat je wil registreren. Zo zijn er voordelige abonnementen voor gezinnen. Ook onze G-tennissers genieten van 50 % korting op de basistarieven.


Het lidmaatschap geldt steeds voor een periode van 1 jaar en start telkens op 1 april, of vanaf de aanvaarding van de inschrijving en eindigt op 31 maart. Na de betaling van het lidgeld ben je ook verzekerd tegen eventuele ongevallen tijdens het tennissen en kan je terreinen reserveren via de button ‘Inloggen’ op de website van Tennis Vlaanderen of via de app. 

Indien je in een vorig seizoen al lid was van Tennis Vlaanderen via Stade of een andere club, beschik je al over logingegevens en moet je niet opnieuw alle velden invullen.

Ik wil een tennisveld reserveren in de zomer

Het zomerseizoen loopt telkens van 1 april tot en met 30 september. Dit betekent dat je in deze periode als lid vrij een tennisveld kan reserveren of als niet-lid kan huren via het online reservatiesysteem van www.tennisvlaanderen.be of via de app. Ben je zelf lid maar wens je met een niet lid te reserveren dan betaal je slechts de helft van de huur. De voorwaarde is wel dat jouw lidmaatschaps-abonnement voor dit seizoen geactiveerd is. 


Nieuwe leden én bestaande leden moeten bij de start van elk zomerseizoen het jaarlijks lidgeld betalen. Nieuwe leden registreren zich op Tennis Vlaanderen (zie boven: Ik wil lid worden van K. Stade Leuven T.C.). Bestaande leden gebruiken hun logingegevens op Tennis Vlaanderen, vullen het clubnummer 7001 in en activeren het gewenste abonnement.

Wat zijn de regels om een tennisveld te reserveren tijdens het zomerseizoen?

Elk clublid kan 1 tennisterrein boeken via de app of het online reservatiesysteem op de website van Tennis Vlaanderen. Dit kan maximaal 6 dagen en 12 uur op voorhand. Na het spelen kan er opnieuw een veld gereserveerd worden. Bijkomend is het mogelijk om via snelreservatie een extra tennisveld te reserveren ten vroegste één dag en twaalf uur op voorhand, afhankelijk van de beschikbaarheid. 

Het gereserveerde uur kan voor enkelspel en dubbelspel gebruikt worden. Voor dubbelspel kunnen 4 namen ingevuld worden waardoor er 2 aaneensluitende uren kunnen worden gereserveerd door eenzelfde persoon. Pas hiervoor het einduur aan van jouw reservatie.

Tijdens interclub of tornooien, krijgen deze voorrang op de ledenreservaties. Wanneer je niet kan komen op het gereserveerde uur, vragen wij ook om de reservatie te annuleren. In geval de tennisvelden onbespeelbaar zijn door regen, is het verboden om de terreinen te betreden. Op de tennisterreinen is het dragen van reglementaire tenniskleding met aangepaste schoenen verplicht. 

Meer weten over de reservatieregels en het clubreglement van K. Stade Leuven T.C.? 


Ik wil een tennisveld reserveren in de winter

Het winterseizoen loopt van 1 oktober tot en met 31 maart. In deze periode kan je een vast tennisveld reserveren voor de hele winterperiode. Er zijn 7 overdekte tennisvelden bij K. Stade Leuven T.C. Zowel leden als niet-leden kunnen tijdens de winter een vast tennisveld boeken, maar leden die al over een vast winteruur beschikken, hebben voorrang om hun winterreservatie te hernieuwen.

Wat zijn de regels om een tennisveld te reserveren tijdens het winterseizoen?

De terreinen 4-5-6-7-8-9-10 worden voor de gehele winterperiode (oktober tot en met maart) vast verhuurd aan één ‘titularis’ per terrein en per uur. De titularis is vrij om zijn medespelers te kiezen; zij worden ook als winterlid beschouwd. Door het groot aantal leden bij K. Stade Leuven T.C. zijn quasi alle winteruren gereserveerd. 

Heb je nog geen winteruur? Dan kan je je op de wachtlijst zetten. Eind mei, begin juni wordt elke terreintitularis gecontacteerd over het al dan niet verlengen van zijn of haar winterterrein en verzocht om dit te bevestigen voor 15 augustus. Bij het niet-verlengen, komt dit uur vrij voor leden van K. Stade Leuven T.C. die zich op de wachtlijst voor een vast winteruur hebben gezet. 

Zijn er toch nog beschikbare velden tijdens de winter? Dan kunnen deze door leden en niet-leden gereserveerd worden via de website of app van Tennis Vlaanderen. De vergoeding voor één uur bedraagt € 20 en betaal je online bij de reservatie. Heb je nog geen login voor de app of website van Tennis Vlaanderen? Lees boven de instructies bij ‘Ik wil lid worden van K. Stade Leuven T.C.’.

Meer weten over de reservatieregels en het clubreglement van K. Stade Leuven T.C.? 


LIDMAATSCHAP EN/OF TERREINRESERVATIE

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x