INTERCLUB

Tennis is een individuele sport, maar tijdens de interclubcompetitie komt de teamspirit naar boven! Interclub wordt gespeeld in het voorjaar waarbij tennisclubs op gewestelijk of nationaal niveau het tegen elkaar opnemen in enkelmatchen en dubbelmatchen. Voor elke leeftijdscategorie en elk niveau kan je een interclubploeg samenstellen waarmee je tegen andere tennisclubs speelt uit dezelfde poule. Fun en sportiviteit verzekerd!

Hoe kan je deelnemen aan interclub?

Om deel te nemen aan de interclubcompetitie moet je voor 10 januari inschrijven via My Stade in jouw leeftijdscategorie (jeugd, heren, dames, heren 35+, dames 25+). Je kiest de interclubploeg waarin je wenst te spelen of als je nog geen voorkeur hebt, kies je ‘geen voorkeur’. Wens je je als reservespeler te registreren? Kies dan ‘reservespeler’.  

Ben je lid van K. Stade Leuven T.C. maar verdedigde je vorig jaar nog de kleuren van een andere club? Dan moet je eerst jouw transfer aanvragen via Tennis Vlaanderen. Opgepast: enkel transfers die geregistreerd zijn voor 15 januari worden aanvaard door Tennis Vlaanderen.

Ben je ingeschreven voor interclub? Top! Half maart worden de ploegen en interclubkalenders bekendgemaakt op Tennis Vlaanderen. 

Interclub jeugd (tot 17 jaar)

Voor jeugdspelers is interclub de ideale manier om matchen te spelen in het voorjaar én nieuwe spelers te leren kennen van andere clubs. Om deel te nemen, schrijf je je in voor de categorie die overeenstemt met jouw leeftijd. Dit wil zeggen, de leeftijd die je zal hebben op het einde van het kalenderjaar dat je interclub wenst te spelen.

Interclub jeugd categoriën:

  • Onder 9 jaar gemengd
  • Onder 11 jaar meisjes / jongens
  • Onder 13 jaar meisjes / jongens
  • Onder 17 jaar meisjes / jongens

De wedstrijden voor de jeugdinterclub worden gespeeld op woensdagnamiddag of zaterdag. Vanaf half maart is de kalender beschikbaar op Tennis Vlaanderen.

Opgelet, inschrijven betekent niet dat je automatisch deelneemt. De hoofdtrainersvergadering zal de ploegindeling en je functie (vaste speler, rotatiespeler, reserve, …) in de ploeg bepalen in functie van het aantal inschrijvingen, klassement, deelname aan tornooien, enz.

Interclub volwassenen

Voor volwassenen is interclub de ideale manier om op een sportieve manier spelers van andere clubs te leren kennen. Om deel te nemen, schrijf je je in voor de categorie die overeenstemt met jouw leeftijd (heren, dames, heren 35+, dames 25+) en klassement. 

De wedstrijden voor de volwasseneninterclub worden gespeeld op zaterdag of zondag. Vanaf half maart is de interclubkalender beschikbaar op Tennis Vlaanderen.

Opgelet, inschrijven betekent niet dat je automatisch deelneemt. De hoofdtrainersvergadering zal de ploegindeling en je functie (vaste speler, rotatiespeler, reserve, …) in de ploeg bepalen in functie van het aantal inschrijvingen, klassement, deelname aan tornooien, enz.

INTERCLUB

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x