G-TENNIS

G-tennis is de overkoepelende term voor tennissers met een fysieke of mentale beperking. K. Stade Leuven T.C. vindt het belangrijk dat iedereen, ongeacht de beperking, kan genieten van de tennissport, zowel op recreatief als competitief niveau. Onze club heeft aangepaste faciliteiten (kleedkamer, sanitair, toegang tot de bar en velden) en specifiek opgeleide tennistrainers om onze G-tennissers professioneel te begeleiden. Wij organiseren ook regelmatig (internationale) tornooien voor rolstoeltennissers.

R-TENNIS | ROLSTOELTENNIS (RECREATIEF & COMPETITIEF)

Rolstoeltennis is specifiek voor personen met een fysieke beperking. De rolstoeltennisregels wijken nauwelijks af van die van het reguliere tennis. Het belangrijkste verschil is dat de rolstoeltennisser de bal een tweede keer mag laten botsen. De eerste bots moet wel binnen het speelveld zijn.

Rolstoeltennis: lessen Leuven

Ben je al lid van K. Stade Leuven T.C. en heb je al een login voor My Stade? Dan kan je daar het aanbod lessen voor rolstoeltennis bekijken en reserveren.

Ben je nieuw in de club? Dan maak je eerst jouw lidmaatschap in orde bij Tennis Vlaanderen (zie uitleg ‘Ik wil lid worden van K. Stade Leuven T.C.’), zo ben je meteen ook verzekerd tegen mogelijke ongevallen op het tennisveld. G-tennissers krijgen 50 % korting op het lidmaatschap. Daarna maak je een account aan op My Stade om in te schrijven voor 1 of meerdere lessen rolstoeltennis. Op basis van jouw niveau word je ingedeeld in groepjes.  

Rolstoeltennis: lesgever Leuven

Gert Vos is zelf rolstoeltennisser en is een gediplomeerd trainer voor tennissers met een fysieke beperking. Heb je vragen over rolstoeltennis? Contacteer Gert Vos op gertvos69@gmail.com of GSM 0475 96 51 57.

VE-TENNIS | PERSONEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING

VE-tennis wordt beoefend door personen met een verstandelijke beperking. Het bevordert de conditie en het is goed voor de ontwikkeling van motorische en sociale vaardigheden. Het niveau waarin een tennisser met een verstandelijke handicap deelneemt, bepaalt de spelregels die van toepassing zijn.  Zo zijn er verschillen in onder andere de belijning, materiaal, puntentelling, enz. Succesbeleving en spelplezier staan voorop!

VE-tennis: lessen Leuven

Ben je al lid van de K. Stade Leuven T.C. en heb je al een login voor My Stade? Dan kan je daar het aanbod lessen voor VE-tennis bekijken en reserveren.

Ben je nieuw in de club? Dan maak je eerst jouw lidmaatschap in orde bij Tennis Vlaanderen (zie uitleg ‘Ik wil lid worden van K. Stade Leuven T.C.’), zo ben je meteen ook verzekerd tegen mogelijke ongevallen op het tennisveld. G-tennissers krijgen 50 % korting op het lidmaatschap. Daarna maak je een account aan op My Stade om in te schrijven voor 1 of meerdere lessen VE-tennis. Op basis van jouw niveau word je ingedeeld in groepjes.  

VE-tennis: lesgever Leuven

Sarah Bekambo is een gediplomeerd tennistrainer en heeft heel wat ervaring met tennissers met een verstandelijke beperking. Heb je vragen over VE-tennis? Contacteer Sarah op sarah.bekambo@gmail.com of 0466 02 38 79.

G-TENNIS

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x